Annons
Annons

Feministisk filmsöndag (sorgligt och starkt)


 

Jag kan inte nog understryka kärleken till denna filmen, och jag vet inte hur många gånger jag rekommenderat den. Den är lite som Dirty Dancing för mig, jag dör för filmen, men är väldigt selektiv med när jag tittar på den. Inte för ofta och absolut med rätt sällskap, kanske tom ensam eftersom jag vill uppleva alla dom där känslorna själv. Snälla rara jag talar självklart om

Annons

SET IT OFF.

sif

Hur låter den här set upen, Queen Latifah, Jada Pinkett Smith, Vivica A. Fox och Kimberly Elise spelar fyra unga, svarta kvinnor i Los Angeles som bestämmer sig för att råna en bank. Alla gör det av olika anledningar, och deras vänskap sätts på prov. Ja, hur kan den inte göra det när en rånar en bank.

När filmen kom 1996 var det, liksom idag, ovanligt med stora mainstreamfilmer med endast svarta kvinnor i huvudrollen, och dessutom är en av karaktärerna lesbisk. Den grep mig så ofantligt första gången jag såg den och jag kan avundas den som har den första gången framför sig.

Chillar på ett tak1859_5

Queen Latifahs karaktär Cleo med sin flickvän <3b030c8b7d3023182002981dbd919b693

Snälla bara se den här, och ladda med nåt gott att äta, en bibba servetter för tårar och kanske nån att hålla i handen. Det här är verkligen en fantastisk och feministisk film som också har det fetaste soundtracket, med bla Brandy, Queen Latifah herself, Bone Thugs-N-Harmony, Mc Lyte och Goodie Mob.

 Se gärna filmen i den här tröjan 
Till sist vill jag också visa er en bild från verkligheten, när Queen Latifah var ihop med sin personliga tränare (dom har gjort slut nu) och hon smörjer in sin flickvän med SPF. Det, mina vänner, är true love.

ql_girlfriend_2

Puss

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar