Annons
Annons

Feministisk boksöndag!


 

Ni vet hur 99% av alla deckare handlar om att en kvinna blivit mördad, kanske våldtagen, alldeles säkert skändad och det sker mer eller mindre okommenterat i bok efter bok. Jag vill läsa deckare på feministiska, ska det vara för mycket begärt? Nej.

Annons

Jag vill tipsa er om Karin Slaughter (ja, det är hennes riktiga namn), en utmärkt deckarförfattare som bla skrivit Det Vackraste som jag läste i sommar. Dra mig baklänges på den otäckaste kärran jag nånsin åkt på, ville aldrig att den skulle ta slut, ville läsa om upplösningen och ville hämnas livet ut. Självklart är detta en fruktansvärd bok på många sätt, det handlar om just mördade kvinnor, men också om systerskap, om tålamod och uppgörelse. För en kort sammanfattning, boken handlar om män som hatar kvinnor, som verkligen föraktar kvinnor och sätter sina egna intressen framför allt. Men också om kvinnor som ger igen. Finns på pocket för en billig peng.

Nu har Slaughters senaste bok De Fångade precis givits ut på svenska och om den är lika bra dom den förra är jag in deckar heaven! Den har kallats ”årets bästa deckare”, och ”den bästa deckaren jag läst”. Hoppas!

 

(0)
(0)
4 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar