Annons
Annons

En supersnäll exfoliering och jättesnäll mask?


 

maria 

Hej Kakan!

Jag har tydligen lite känslig hy 🙁 Enligt hudterapeut. Brukar använda Exuviance snällare produkter numera. Har dock kvar lite av deras Triple microdermabrasion polish sedan innan jag fick veta detta hehe.

Annons

Gillar den peelingen men vill inte ha den på delar av kinderna där jag är lite rosig. Har även något litet synligt kärl.. lång utläggning, men det jag undrar är om du har något tips på effektiva exfolieringar som ändå passar en känslig hy?

Är 31 btw. Är ingen torris, snarare tvärtom… :))

Och/eller vet du någon jättesnäll mask som man kan använda efteråt?

Tack för en superbra blogg i viket fall 🙂

Hej Maria.

Jag blev så glad för din fråga! Jag älskar visserligen både mina egna behov av megastarka syror och masker som exfolierar in to the bone, men folk måste få veta att det finns milda och snälla varianter också. Jag ska ta dig till den kyrkan, via min gud Apoteket. Apoteket både gör egna och säljer skonsamma produkter för känslig hy, ja det passar ju oss andra också ganska ofta. Apoliva som är Apotekets egna märke har en enzympeeling som är riktigt bra! Nä förpackningen kanske inte är den sexigaste du har sett, men priset kompenserar för allt. 99 kr för en peeling utan korn, med granatäppleextrakt som tillsammans med naturlig salicylsyra. Applicera på fuktig hy, bäst är handdukstorr tycker jag, låt sitta på en minut och skölj sedan av med rikliga mängder vatten. Kanske är 1 minut för mycket eller för lite, testa dig fram!

När du sen frågar om mask kan jag bara anta att det är en fuktmask du efterfrågar?! Något som ger fukt och fett och som är snäll efter exfolieringen. Jag tycker mycket om Dr Hauschkas Hydrating Mask. Skyddar din torra hy samtidigt som den vårdar din hy och gör den mjukare. Doftar gudomligt samtidigt som den skyddar huden varaktigt och inte bara för stunden. Passar för torr och känslig hy, men jag är ju ett fan av att låta fett möta fett. Ibland är huden fet för att den försöker kompensera för en för torr hy, då producerar huden extra talg för att försöka balansera. En fet mask kan göra susen. Denna kostar ca 450 kr. Vill du ha billigare rekommenderar jag som vanligt Avene Cold Cream som ligger runt hundralappen!

<3

(0)
(0)
5 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar