Annons
Annons

En del har faktiskt mens, släpp d


 

ANNONSSAMARBETE MED Apoteksgruppen.

 

Massor med folk världen över har mens, många av dom är flickor eller kvinnor, men några är med all säkerhet hen, den eller han. Apoteksgruppen har i samband med kampanjen”Hej! Vi har mens” (så bra namn!) tagit fram en tampongask med 8 Svanenmärkta tamponger, för 20 kr där 10 kr går oavkortat till Svenska FN-förbundets projekt Flicka som verkar mot barnäktenskap och könsstympning. Förhindra att blodet rinner rakt ut och stötta projekt Flicka samtidigt! Enkelt är det också eftersom tampongerna finns att köpa på Apotekgsruppens 175 apotek runt om i Sverige.

Annons

mens2

Apoteksgruppen gjorde precis en undersökning (via Novus) som visade att ca 4 av 10 upplever en olustig känsla när dom pratar om mens. Alltså det är ju inte 1920 tänker jag. Och 1 av 4 känner sig obekväma med att andra vet om att dom har mens. Whoa det här tar mig tillbaka till högstadiet, när det skulle smusslas och döljas med tamponger och bindor hit och dit. Varför är det skamfullt att vissa har mens, det måste ju ha att göra med att det mestadels är kvinnor som har det, och att det som är kopplat det kvinnokroppen är… I don’t know, men jag gissar på äckligt, onaturligt och konstigt.

 

mens

Såhär skriver Apoteksgruppen:

”Vi samarbetar med FN-förbundets projekt Flicka som syftar till att synliggöra och stärka flickors rättigheter världen över. Genom projektet förhindras bland annat könsstympning och barnäktenskap. När du köper tampongerna Mens stöttar du världens flickor.”

Att mens inte är ”mens, helt enkelt” vet nog dom flesta redan om. Det är komplicerat, för vissa fyllt av pms och andra hormonella påfrestningar, vissa har mens som en vidrig påminnelse att dom inte blivit gravida och andra även om dom aldrig kommer kunna bli gravida. Huvudsaken är att vi pratar om det. Nä, det kanske inte är det viktigaste för dig, i din vardag eller i din feministiska strategi. Men lite menssnack är faktiskt bara bra. Framför allt är det en helt annan grej att ha mens i andra delar av världen än just Sverige.

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar