Kakan Hermansson
Kakan Hermansson är feminist, konstnär, programledare, dj, skribent och snart författare. Dessutom hudvårdsnörd och beautybloggare. Intresserad av stil, tex hur juicy kvinnor ska få plats i mode, Västsaharas frigörelse och samlar på lesbiskt porslin. Allt detta går att sammanfatta i en blogg som är exakt här och nu!
Annons

En bra fuktmask- din livboja i kylan

Kan ha varit så att jag i kombination med den bostra kylan som svepte över Stockholm förra veckan, också råkade peela liiite för hårt i brist på glow. Jag kände mig ren och portömd pga 10% aha, men hur mycket jag än krämade på kände jag mig aldrig riktigt återfuktad. Då kom jag på att jag inte skött min fuktmask ordentligt. Måste säga att första delen av februari var jag lite slarvig med hudvården, syrade inte, kanske sov med otvättat fejs nån gång, la inga masker. Det syntes direkt så jag kom igen under andra halvan av februari och nu glowar jag som aldrig förr. Men jag betalar med att det stramar lite.

Annons

Jag brukar ersätta nattkräm med fuktmask, och det är inte så fel alls. Nedan listar jag ömma kyssar för ditt torra ansikte.

skarmavbild-2017-03-01-kl-12-50-34

Paula’s Choice Hydrating Treatment Mask

Det ska inte stickas under stol med att jag har en långvarig kärleksrelation till Paula’s Choice, eller till Paula som jag hört vissa kallar henne. Det här är redig mask som rekommenderas för den känslige. Du med rosacea, eksem (beroende på vilka eftersom det finns örtitusen eksem), rodnad och generell känslig hy ska kunna gå loss på denna dyrgip som ändå är billigare än de dyraste maskerna (ca 250 kr). I konsistensen är den ganska fast och lägger sig som den ömma förälskelsen över ditt ansikte. Faktiskt också en god vän nära ögonen! Funkar alldeles fint som nattmask, men också som den klassiska fuktmasken. Värm upp masken genom att sänka ner tuben i en skål med varmt vatten, låt masken sitta på 5-10 minuter om du vill leka spa. För mig, som har forever fuktfattigt face, älskar den här speciellt över natten. Mild, god och jag vaknar återfuktad, vilket ju ändå är mitt mission allt som oftast.

Annons

Pris ca 250 kr.

Avéne Masque Apaisant Hydrant

Det här är en goding för den känsliga, och som behöver en seriös mask som reparerar. Avènes mask är lätt att applicera och går lätt in i huden. Innehåller inga paraben liksom de flesta seriösa märken och endast lite parfym. Den här brukar jag alltid rekommendera för de som är extra känsliga, hela Avènes serie är anpassade till just detta. Ni som följt mig länge vet att jag ofta rekommenderar Avènes Cold Cream till den extra torra, den är dessutom mycket billigare, ca 70-80 kr. Jag köpte den för några somrar sen på franska apoteket, där hudvård är så sinnes billigt. För mig funkade den speciellt bra på sommaren när huden fått sig en solkyss för mycket. Capris i Sverige 190 kr.

Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask

En av mina bästisar, Lycke rekommenderade Beauté Pacifique för mig, med den blinkande varningslampan ”räds inte designen!”. Hur farligt kan det vara tänkte jag, it’s what’s inside that cunts?! Men ve och fasa sa jag för den här grafiska formen som jag iof gillar mer och mer för varje dag. Som storkonsument på Ullared som barn, (innan det mediemedelklassen hånade sönder stället på TV,) kände jag att förpackningen, och faktisk doften av denna mask kändes som hittad där. Mmm childhood! Med detta i åtanke, eller trots detta gjorde jag det järva i att köpa masken för några år sedan och bli beroende. Som sagt, masken har en speciell doft, den luktar lite gammaldags parfym, god förvisso men det känns också tydligt att den innehåller parfym. Eftersom jag alltid lägger denna efter peeling svider den lite, jag har ju inget emot lite smärta och det går över snabbt. Smörj in den som en vanlig nattkräm och vips har den gottat in sig, enkelt och kladdfritt. Nu till det viktiga; den är ljuvlig. Jag har svårt att känna mig totalt återfuktad när jag vaknar på morgonen men denna gör susen! Masken fyller på dina fuktdepåer och ska jämna ut torrhetslinjer.

Innehåller bla A-vitamin och det känns verkligen att masken bygger upp skyddande barriärer. Och jag älskar skydd. Dock är a-vitaminet endast ett derivat av reitnol som heter retinylplamitate och denna kan du använda även under graviditet då den innte håller så lite mängd just retinol palmiatate. Ca 389 kr och dryg som bara den.

Annons

Egyptian Magic

Krämen med världen störigaste namn efter Bliss’ Fat Girl Slim. Självklart tillverkad i USA där den härstammar ifrån. Det här är kort sagt en mycket omtalad kräm, kändisar älskar den och bla bla bla. Magiken är också känd för att innehålla några få naturliga ingredienser; olivolja, bivax, honung, bipollen, och två andra ämnen från bin. Krämen är en kladdig, lättsmält lite gul rackare. Värm upp den i handen innan applicering. Egyptian Magic påstår sig passa alla hudtyper, och speciellt de känsliga med eksem, psoriasis och väldigt torra partier. Händer, fötter, ansikte –  allt ska med.

Jag testade den första gången som handkräm hos några vänner (som har Artilleriet, där den säljs). Jag ska säga att jag blev pretty kär i burken. Jag älskade den krämen direkt och mina händer blev superlena. Eftersom jag jobbar med keramik är jag beroende av handkräm så jag beställde den på nätet. Men jag vet att mitt ansikte kan suga i sig nästan vad som helst, speciellt efter en rivig peeling så jag testade den som fuktmask över natten och det gick hur bra som helst. men den är ju riktigt riktigt fet. Jag har den pretty much överallt, den är ljuvlig på alla kroppsdelar, bröst, hals, mage, lår och rumpa. Allt ska krämas in. Är du USA är den garanterat billigare, det gäller ju i princip all hudvård iof. Capris 200 kr.

Nimue, pre & post serum

Nej det här är ingen nattkräm, men ett serum som du kan klappa in för att förhindra att kylan når ditt skinn. Ser inte mycket ut för världen tänkte jag, men efter bara en dags användning märkte jag skillnad, detta är verkligen en superprodukt. Den lugnar och håller huden stabil, önskar att den kom i literform som jag kunde pumpa ut över hela min kropp. Men den är bara till för ansiktet, helt rätt mina vänner. Verkar dessutom funka på många lite problematiska och känsliga hudar. Pris ca 329 kr.

 

Annons

 

 

14 kommentarer till “En bra fuktmask- din livboja i kylan”

 1. Cicilia skriver: 7 mars 2017 kl 12:47

  Hej Kakan,
  Först, fantastisk bok!
  Okej, såhär ligger det till. Jag kan ingenting, och då menar jag ingenting, om hudvård. Jag använder Niveas kräm i blå plåtburk och tvättar mig med vanlig tvål i ansiktet. Jag antar att du nu förstår hur grön jag är.
  Jag är oftast torr som fnöske i panna och kinder, har nån slags eksem på hakan som vätskar ibland, men oftast bara kliigt och rött. Har försökt med kortisonkräm på hakan, men blir bara värre. Har också lite småärr i ansiktet av finnklämningar.

  Så, nu till frågan – Vad behöver jag i hudvård? Jag fattar att det är massor, men lite guidning i djungeln behöver jag.
  Kram Hanna 34 år


  1. ellen skriver: 7 mars 2017 kl 14:37

   Helloj Hanna,

   jag är också 34 år och ganska ny i hudvårdsdjungeln, men jag chattade med en hudterapeut på skincity.se häromdan som jag tyckte var riktigt bra och gav bra tips på saker som just min hud kan behöva. Självklart rekommenderar dem sina märken och vill ju sälja dem, så det är ju lite reklam i det hela, men å andra sidan är det ju inte ofta man får gratistips av en hudvårdsterapeut och man behöver inte köpa något alls om man inte vill. Så testa skriv till dem och se vad de ger för tips om du vill ha instant respons. (Tänker också att Kakan kanske inte hinner svara på alla hudvårdsfrågor som ramlar in).


  2. disqus_CZTuPniRCk skriver: 7 mars 2017 kl 21:56

   Men kompis läs typ ETT (1) inlägg i den här bloggen så fattar du att det där inte funkar. Du hade väl kunnat bläddra lite först? Eller?


   1. Kakan skriver: 7 mars 2017 kl 23:04

    1. Kalla inte nån kompis och sen va fett otrevlig mot den.
    2. Alla får ställa frågor här, nybörjare eller proffs. Det är jag som gör blogginlägg och bestämmer nivån, absolut inte du. Skriv aldrig nånsin sådär till nån av mina läsare.


    1. disqus_CZTuPniRCk skriver: 7 mars 2017 kl 23:44

     Your blog your rulez, men jag skulle aldrig klanka ner på att någon var nybörjare, utan syftade snarare på att det hade tagit henne 2min att leta upp svaret på sin fråga själv. Googlar man ”hudvård + nybörjare” kommer det här inlägget upp exempelvis: https://kakan.elle.se/min-hudvardsrutin-helt-enkelt/ och ser man på, det här verkar ju som skrivet för Hanna!

     Chilla lite med att hugga så snabbt Dr. Cake!


    2. Klara skriver: 9 mars 2017 kl 14:14

     Fyfasiken vad fint svar <3 Så härligt att ditt kommentarsfält ska vara en snäll plats!


 2. Lisa skriver: 8 mars 2017 kl 15:01

  Hej bästa Kakan,
  Kan du inte tipsa om en bra Spf som man kan ha på dagen under sminket? Den jag använder när jag solar tycker jag känns för oljig/fet och har därför aldrig solskydd om dagarna… men blir så inspirerad och påverkad av ditt ständiga tjat om spf (på ett positivt sätt :)) att jag nu känner att jag MÅSTE addera en spf till min dagliga hudvårdsrutin! Kram och tack för en bra blogg + podd


 3. Elle skriver: 8 mars 2017 kl 22:37

  Hej Kakan! Älskar både bloggen och podden. Jag undrar vilken åsikt som du har om Clarisonic?


 4. ulrika skriver: 8 mars 2017 kl 23:21

  hej kakan!
  håller på att bli galen pga mina porer på som bombarderar hela min t-zon. ser ut som jag har fräknar på näsan pga porer : )) har en bra rutin, rengöring, exfoliering (har pc 2% har dock inte skett ett jota för mig och haft i 2 månader) och återfuktning. har annars glansig hy med torra partier. Vad behöver jag göra/lägga in i rutinen
  P.S är en tonåring så har inte en härlig budget direkt


 5. ebba skriver: 9 mars 2017 kl 15:23

  Hej:) Har frågat det här förut men nu känns det extra relevant: hur gör du när du sover med en fuktmask? Lägger du den sist i din vanliga hudvårdsrutin eller skippar du den och BARA kör masken? Eller typ serum + mask? So confused 🙁


 6. Klara skriver: 9 mars 2017 kl 16:20

  Hej! Jag är sugen på Paula’s choice-masken men är inte supertorr, mer blandhy med tendens till både stramande kinder, finnar och oljig panna (grattis!!). Jag vill ha något snällt som huden kan få dricka av efter peeling och BHA:ande. Är det någon som är icke-supertorris som har provat den? Vad säger ni, är den användbar ändå?


 7. Vendela Norberg skriver: 10 mars 2017 kl 10:10

  Hej Kakan!
  Är så glad att jag trillade över din podcast och blogg! Har fått upp ögonen för ett helt nytt intresse och tack vare dig så är jag numera mycket snällare mot min hy, och mot mig själv över lag. Verkligen ett stort TACK!
  Eftersom hudvårt är något helt nytt för mig så har jag lite frågor angående alla dessa kemiska behandlingarna, syror, BHA osv som det ständigt pratas om. Vill alltså köpa ett helt nytt sett av spännande krämer men undrar då:
  Hur påverkas fräknar av detta? Fräknar är väl pigmentförändringar i hunden? Är det något man bör undvika i produkter för att bibehålla sina fina älskade fräknar? (får endast på sommaren)

  Solkräm är högst på inköpslistan men har du tips på en bra till ansiktet som INTE kletar/smetars ut under sminket?

  Tack för härlig vardagsinspiration älskade Kakan <3


 8. Kristin Cederby Fransson skriver: 26 mars 2017 kl 19:30

  Hej Kakan!
  För det första ska du veta att du är så jäkla awsome! Din blogg och podd har helt klart räddat mitt ansikte såhär efter 30..
  Jag vet inte om det är jag som fattat fel, men jag älskar Avéne och googlade runt lite på den masken.. bara för info verkar den kosta runt 220 i Sverige. Inte alls så farligt, bara för info 🙂
  Puss och kram
  Kristin


 9. Felicia skriver: 27 mars 2017 kl 19:39

  Kakan Hermansson!
  Hur kan det komma sig att du räddar mitt liv när jag inte hade en aning om att det behövde räddas (alltså min hy, den är så ledsen hela tiden men mår bättre tack vare din poddis<3)
  Jag väntar dock på ett poddavsnitt staring Kakan Hermansson som gäst. Det hade varit fantastiskt att lyssna på ditt liv och dina hudvårdsrutiner.
  Tack för världens inspiration (på alla plan)!
  Kramis!!!


Dela på:
Laddar