Annons
Annons

En bra fuktmask- din livboja i kylan


 

Kan ha varit så att jag i kombination med den bostra kylan som svepte över Stockholm förra veckan, också råkade peela liiite för hårt i brist på glow. Jag kände mig ren och portömd pga 10% aha, men hur mycket jag än krämade på kände jag mig aldrig riktigt återfuktad. Då kom jag på att jag inte skött min fuktmask ordentligt. Måste säga att första delen av februari var jag lite slarvig med hudvården, syrade inte, kanske sov med otvättat fejs nån gång, la inga masker. Det syntes direkt så jag kom igen under andra halvan av februari och nu glowar jag som aldrig förr. Men jag betalar med att det stramar lite.

Annons

Jag brukar ersätta nattkräm med fuktmask, och det är inte så fel alls. Nedan listar jag ömma kyssar för ditt torra ansikte.

skarmavbild-2017-03-01-kl-12-50-34

Paula’s Choice Hydrating Treatment Mask

Det ska inte stickas under stol med att jag har en långvarig kärleksrelation till Paula’s Choice, eller till Paula som jag hört vissa kallar henne. Det här är redig mask som rekommenderas för den känslige. Du med rosacea, eksem (beroende på vilka eftersom det finns örtitusen eksem), rodnad och generell känslig hy ska kunna gå loss på denna dyrgip som ändå är billigare än de dyraste maskerna (ca 250 kr). I konsistensen är den ganska fast och lägger sig som den ömma förälskelsen över ditt ansikte. Faktiskt också en god vän nära ögonen! Funkar alldeles fint som nattmask, men också som den klassiska fuktmasken. Värm upp masken genom att sänka ner tuben i en skål med varmt vatten, låt masken sitta på 5-10 minuter om du vill leka spa. För mig, som har forever fuktfattigt face, älskar den här speciellt över natten. Mild, god och jag vaknar återfuktad, vilket ju ändå är mitt mission allt som oftast.

Pris ca 250 kr.

Avéne Masque Apaisant Hydrant

Det här är en goding för den känsliga, och som behöver en seriös mask som reparerar. Avènes mask är lätt att applicera och går lätt in i huden. Innehåller inga paraben liksom de flesta seriösa märken och endast lite parfym. Den här brukar jag alltid rekommendera för de som är extra känsliga, hela Avènes serie är anpassade till just detta. Ni som följt mig länge vet att jag ofta rekommenderar Avènes Cold Cream till den extra torra, den är dessutom mycket billigare, ca 70-80 kr. Jag köpte den för några somrar sen på franska apoteket, där hudvård är så sinnes billigt. För mig funkade den speciellt bra på sommaren när huden fått sig en solkyss för mycket. Capris i Sverige 190 kr.

Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask

En av mina bästisar, Lycke rekommenderade Beauté Pacifique för mig, med den blinkande varningslampan ”räds inte designen!”. Hur farligt kan det vara tänkte jag, it’s what’s inside that cunts?! Men ve och fasa sa jag för den här grafiska formen som jag iof gillar mer och mer för varje dag. Som storkonsument på Ullared som barn, (innan det mediemedelklassen hånade sönder stället på TV,) kände jag att förpackningen, och faktisk doften av denna mask kändes som hittad där. Mmm childhood! Med detta i åtanke, eller trots detta gjorde jag det järva i att köpa masken för några år sedan och bli beroende. Som sagt, masken har en speciell doft, den luktar lite gammaldags parfym, god förvisso men det känns också tydligt att den innehåller parfym. Eftersom jag alltid lägger denna efter peeling svider den lite, jag har ju inget emot lite smärta och det går över snabbt. Smörj in den som en vanlig nattkräm och vips har den gottat in sig, enkelt och kladdfritt. Nu till det viktiga; den är ljuvlig. Jag har svårt att känna mig totalt återfuktad när jag vaknar på morgonen men denna gör susen! Masken fyller på dina fuktdepåer och ska jämna ut torrhetslinjer.

Innehåller bla A-vitamin och det känns verkligen att masken bygger upp skyddande barriärer. Och jag älskar skydd. Dock är a-vitaminet endast ett derivat av reitnol som heter retinylplamitate och denna kan du använda även under graviditet då den innte håller så lite mängd just retinol palmiatate. Ca 389 kr och dryg som bara den.

Egyptian Magic

Krämen med världen störigaste namn efter Bliss’ Fat Girl Slim. Självklart tillverkad i USA där den härstammar ifrån. Det här är kort sagt en mycket omtalad kräm, kändisar älskar den och bla bla bla. Magiken är också känd för att innehålla några få naturliga ingredienser; olivolja, bivax, honung, bipollen, och två andra ämnen från bin. Krämen är en kladdig, lättsmält lite gul rackare. Värm upp den i handen innan applicering. Egyptian Magic påstår sig passa alla hudtyper, och speciellt de känsliga med eksem, psoriasis och väldigt torra partier. Händer, fötter, ansikte –  allt ska med.

Jag testade den första gången som handkräm hos några vänner (som har Artilleriet, där den säljs). Jag ska säga att jag blev pretty kär i burken. Jag älskade den krämen direkt och mina händer blev superlena. Eftersom jag jobbar med keramik är jag beroende av handkräm så jag beställde den på nätet. Men jag vet att mitt ansikte kan suga i sig nästan vad som helst, speciellt efter en rivig peeling så jag testade den som fuktmask över natten och det gick hur bra som helst. men den är ju riktigt riktigt fet. Jag har den pretty much överallt, den är ljuvlig på alla kroppsdelar, bröst, hals, mage, lår och rumpa. Allt ska krämas in. Är du USA är den garanterat billigare, det gäller ju i princip all hudvård iof. Capris 200 kr.

Nimue, pre & post serum

Nej det här är ingen nattkräm, men ett serum som du kan klappa in för att förhindra att kylan når ditt skinn. Ser inte mycket ut för världen tänkte jag, men efter bara en dags användning märkte jag skillnad, detta är verkligen en superprodukt. Den lugnar och håller huden stabil, önskar att den kom i literform som jag kunde pumpa ut över hela min kropp. Men den är bara till för ansiktet, helt rätt mina vänner. Verkar dessutom funka på många lite problematiska och känsliga hudar. Pris ca 329 kr.

 

 

 

(0)
(0)
14 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar