Annons
Annons

Efter en dag i solen!


 
Erica 

FRÅGA ANGÅENDE SOL:

Du peppar ju alltid att man ska proppa med solskydd – men vad ska man göra efter en dag i solen? 
Hur tar man på bästa sätt hand om huden då?

Tacksam för svar!! 
MASSA KRAMAR

Annons

Halloj Erica, bra fråga!

Det kan ju bli så, trots lager på lager på lager av 50 spf på kropp och själv under en hel dag, att du faktiskt är lite svedd. Om du är det, ta en god svalkande dusch om möjlighet finns. Många uppskattar att svalka sig med ren aloevera, en kan bryter ett blad och goffar in kropp och ansikte, men det är inget för mig. Det finns ju inte att få tag på överallt såklart, men ibland finns det på burk, typ 99% aloevera.

Jag har verkligen blivit mer och mer försiktig med solen. Ligger med hatt, under parasoll (något som jag aaaaaldrig i mina unga år skulle slösa en spänn på men som jag gladeligen betalar flera euro för varje soldag på stranden nuförtiden), framåt eftermiddagen brukar jag ligga med en sjal på benen för att undvika att bränna mig. Men efter dagens sol och bad, efter dusch, brukar jag smörja in kroppen med bodylotion, även om det är det tråkigaste jag vet. Det är ett måste om en vill behålla färgen och återfukta, både gött och nyttigt för huden. Sen brukar jag allltid lägga en svalkande sheetmask (länk till ebay-kap här!), den kan ha legat och kylt till sig i kylen eller bara ta den som den är, den brukar kunna kyla lite ändå. Se till att det inte är en variant med aktiva ämnen som exfolierar utan bara med fukt.

En mask som jag upptäckte på en solresa förra våren var Extra Firning Mask från Clarins. Har skrivit om denna guldklimp tidigare men gör det gärna igen. En lätt lila mask som ska verka antiage, ska även ha askungeneffekt och det känns. Den här är verkligen en perfekt mask för en eftersolen-kväll. Megafuktbomb och kan användas varje kväll. Ibland lät jag den ligga på hela kvällen och kanske smorde in med nåt mer precis innan jag somnade, eller torkade bort den och och  smorde på med annat. Men fukt ger den bannemig! 550 kr för 75 ml.

 

(0)
(0)
5 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar