Annons
Annons

Dr Cakemans lilla kemilabb (bha+ serum, gifter det sig?)


 

Johanna

Hej Kakan!

Såg dig igår på Elles trendspaning och tycker att du var/är amazing, befriande och FAB.

Jo, jag är en rookie på ansiktsvård har ganska nyligen intresserat mig för min hud och jag tänkte nu köpa Transderma R som serum, Paulas Choice BHA 2% liquid för att exfoliera och sedan tidigare har jag clarins ansiktskräm.

Annons

I vilken ordning ska jag använda produkterna och är det så att de kanske inte passar ihop i och med att det är syra i PC? Jag har även clarins double serum sedan tidigare som jag gärna vill använda. Passar dessa produkter ihop? Har du tips på nattkräm till detta kit? Även jag är en torris

Tack på förhand!

Mvh Johanna

Hej Johanna och välkommen till livets sötebröd, alltså hudvårdshimlen! Och TACK, jag tyckte det var så kul på trendspaningen! Har du testat blå eyeliner än (Emma Unckel hade den idag)?

Kul att du ska satsa på Transderma R (R som ju står för Retinol), det ska jag verkligen också göra. Emma Unckel, som är skönhetsredaktör på ELLE berättade när hon var gäst i Under Huden Podden, att hennes pigmentsförändringar försvunnit med det serumet. Då måste jag ha det!

Transderma R kommer tära på din hy, och jag rekommenderar ingen att använda det nu på sommaren, huden blir för känslig och du kan inte vistas i solen, vilket är oundvikligt. Börja med det till hösten i stället. Jag chillar med Paula’s Choice BHA 2% Liquid nu när solen är här. Skrev ett inlägg när jag berörde detta för inte å länge sen, ibland applicerar jag på kvällen eftersom jag älskar denna tonern så mycket. Känner mig liksom naken utan den, den gör så mycket gott. Men att exfoliera såpass starkt (även om det är successivt) påverkar hudens känslighet, beroende på vilken hudtyp du är. Kör nån kväll då och då och testa dig fram, men inte när du ska vara eller har varit i strålande sol. Försiktighet är A och O!

Clarins Double Serum ska du absolut köra på med nu i sommar, den är lätt och ibland kan den funka som dagkräm i sig, men då med nån spf över såklart.

För mig funkar ett aktivt serum som tex Transderma R tillsammans med en aktiv toner, men det är verkligen olika från ansikte till ansikte. Stegen ser ut såhär; rengöring, (micellärt vatten) toner (PC BHA 2%), serum (Transderma), dagkräm och ögonkräm. När du använder retinolprodukter är det viktigt med hög spf på dagen eftersom retinolen successivt exfolierar. På kvällen skulle jag rekommendera en riktigt återfuktande nattkräm eller mask. Kanske Paula’s Choice Hydrating Treatment Mask, använder ofta den som nattkräm extra fukt har ingen dött av!Transderma-R-side-1200-ol

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar