Annons
Annons

Dr Cakeman kan allt, nu; konst


 

hej kakan. jag har en fråga som inte rör hudvård utan ditt andra expert-område: konst. jag pluggar på konstskola och älskar att måla. jag är verkligen intresserad av måleri som medium och jag vill verkligen gräva ner mig i det. jag gör just nu abstrakta verk mest. men jag får mycket kritik från andra på skolan som tycker att jag borde göra mer politisk konst? jag är ju uttalat feminist och engagerad utanför skolan, men inom konsten där är jag liksom inte intresserad. jag vet inte hur jag ska bemöta den här kritiken? det känns som jag alltid framstår som världsfrånvänd och som att jag bara gör konst som rika ska sätta på väggarna, istället för att förändra världen…

Annons

Kära Alma.

Jag har ju gått på tre konstskolor, först Ölands Folkhögskola, sen Nyckelvikskolan och senast Konstfack där jag tog en master i keramik och glas. Jag har upplevt alla dessa åsikter. Det är snårigt, och det finns liksom alltid normer över vad som är aktuella ämnen att engagera sig i, både i skolan och utanför. Det är ASFETT att du är feminist och engagerad i det. Det är helt sjukt att nån annan än du ska bestämma vad du ska göra konst av/med. Framför allt är det väl inte speciellt feministiskt att tillrättavisa någon vad som är feministiskt rätt när det kommer till att göra konst. You follow?
För det andra, if you may, vad är det som säger att dina abstrakta målningar inte är feministiska? Vem bestämmer vad som är feministiskt? Om du hänger dig åt något som du älskar och är mycket intresserad av, är inte det bara helt fantastiskt?
Åh gud, jag blir så provocerad av att människor kommenterar dina strategier. Varför ställs det så höga krav på just dig, för att du är feminist? Antar att det inte ställs samma krav på feministisk konst på random dude i din klass…?

Du är inte världsfrånvänd. Gör din grej. Kolla här tex på mina krukor och regnbågar, ingen kan bestämma om dom är feministiska eller inte! Jag älskar dom <3

IMG_7457 IMG_7564 IMG_7784 IMG_7786

 

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar