Annons
Annons

Dr Cakeman här igen!


 

Alltså jag måste bara fråga, vilken färg har du på Babors serum foundation? Blev ju så sugen nu, och den så verkar perfekt för torr hy, men vilken färg har du? Hittar ju ingen som har prov på dessa:/ kram!
Julia. Jag har färgen 03 Almond och den passar mig. Antar att jag är pyttelite mörkare än vad jag är i tex december, och den passar mig fantastiskt, älskar en bra foundation och Barbor har verkligen lyckats!
<3
 Skärmavbild 2016-09-13 kl. 17.51.55
Hej bästa Kakan!
Annons

Jag är super-noob inom skönhet – men har tack vare dig och din podd köpt min första rengörare och en dag- OCH nattcreme!!!! (Har alltid haft typ max en dagkräm eller kört på bodylotion i fejset – ja du hör ju). Är även en person som kört på tvål och vatten hela livet pga har en tålig och problemfri hy (förutom lite torr på vintern och ngr plitor här och var). I ett tidigare poddavsnitt nämnde du att vatten är typ det farligaste för huden. Tvål vet jag inte är så bra, men alltså jag måste ju fråga: Hur gör du när du duschar då? Och vad är det som gör vatten dåligt för huden? Har en mascara från Clinique som går bort med endast 38-gradigt vatten som jag älskar – hur gör jag med den om jag inte ska ha vatten i fejset?

Och en fråga till: Jag som har en relativt problemfri hy – pajar jag dens naturliga fix genom att börja rengöra och smörja varje dag? Tänker att det är som hår – och hår ska man ju inte rengöra varje dag.

Älskar dig å allt du gör och är superavis på alla som får vara kompis med dig.
/M

Kära Maria.

Alltså att undvika vatten går ju inte, men jag gör det i viss mån. Jag är inte som Caroline Hirons som liksom inte ens tvättar ansiktet i duschen för hon verkligen avskyr vatten så mkt, nej nej, nån måtta får det va på det hela.

Jag är en torris, och måste anpassa min hudvård efter detta. Således tvättar jag nästan aldrig mitt ansikte med tex mousse eller tvålliknande rengöring (men testar självklart saker), utan använder mest balm, kräm eller olja. Detta tar jag av med en blöt handduk eller en liten sån svamp som är till för just ändamålet. Jag vill liksom undvika vatten så mkt som möjligt, men lite vatten måste jag ju ha, du med. Vad vatten gör är att det torkar ut, och det är inte bra för nån slags hud. För redan torr hy är det ju självklart dåligt och för fet hy/blandhy torkar det ut på ett sätt som får huden att kompensera och producera mer fett i form av talg, hello finnar och pormaskar och det är det inte så många som vill ha. Men vissa klarar hur mycket uttorkning som helst, men jag uppmanar ändå alla att undvika vatten så gott det går. Men FARLIGT är det inte.

Med din marscara kan du aningen ta en bomullstuss med vatten på eller makeuprengöring!

Och på fråga nr två svarar jag: Huden är inte håret. Den ska rengöras varje dag, huden är ett organ som liksom tar upp alla avgaser, orenheter och skit som finns i luften och på vår jord. Du vill icke ha det i din hud och in i din kropp. Jag förstår tanken men att rengöra och snällt återfukta är bara bra! Du behöver inte gå in med det hårda artilleriet. Bara snälla <3

poss <3

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar