Annons
Annons

Det micellära undret


 
Åh jag älskar dina tips och din blogg! Så fab!

Har du några micellära vatten att tipsa om? Pga megatorrhet använder jag rengöringsmjölk som jag torkar av med bomullsrondll plus Biodermas micellära vatten. Jag tycker att Bioderma är helt okej, men jag vill upptäcka fler sorter!!!

Annons

Hej kära Linnèa!

Det micellära undret, how I love it. Ansiktsvatten är inte term nog för att förklara detta unikum, då ansiktsvatten kan handla både om att ta och ge. Det micellära vattnet ska ta. Ta bort skiten, ta bort det sista i rengöringen, ta för att ge plats åt det nya! Till din rengöringsmjölk skulle jag rekommendera att använda en blöt frottéhandduk att torka av med. Både mer miljövänligt men också bättre för din hy. Du blir renare när du torkar med en handduk (om den är ren vill säga) och du utsätter din hy för en mindre mängd vatten, som ju torkar ut. Om du är torr skulle jag rekommendera en balm.

Det micellära vattnet är en skonsam rengöring som kan användas för sig eller som avslutning i rengöringen. Eller varför inte i början om en vill få bort ett lager smink innan balm/gel/mjölk. Och när jag säger som ensam produkt, då är det tillåtet vissa sommarkvällar… eller när du ska sminka om dig. Annars förbjudet. By Cake law. Grejen med ”meciellar” eller ”micellaire” är att produkten har en magic sammansättning som drar åt sig smutspartiklarna och orenheter. Vi snackar alltså om små magneteffekter som för att smutsen avlägsnas från huden utan vare sig starka kemikalier eller en massa gnuggande. Därför passar det också till dom som är känsliga och tex på sommaren när huden kan vara lite solkysst och irriterad. Måste passa på att tillägga att alla inte pallar micellärt vatten även om det är anpassat till känslig hy. Dom flesta mv innehåller ej alkohol, gör dom det är det en betydligt mindre mängd än vanliga ansiktsvatten.

Det som också är riktigt bra med micellärt vatten är att jag aldrig behöver komma i kontakt med vatten pang på nån gång under min rengöringsprocess. Självklart är det vatten i min handduk när jag sköljer av mitt balm, men annars inte i överflöd. OBS det finns micellära produkter som inte är vatten, tex oljor.
Här är några produkter för er att bita i!

  1. Rosa Centifolia™ 3-in-1 Cleansing Water. Capris 199 kr för 200 ml

    Detta vatten från REN ligger mig varmt och hjärtat och utan tvekan det jag använt mig mest av. Skulle aldrig använda det som 3-in-1, för noggrann rengöring krävs såklart utöver ett svep av detta. Den klarar det mesta av min ögon make på mina känsliga ögon, men jag gnuggar gärna inte rent med micellärt vatten utan använder mig av en rejäl ögonmakerengöring hellre.

s1585637-main-zoom

2. Vem älskar inte Avène? Eftersom jag utsett Avènes Cold Cream till räddaren i nöden, alltid, och jag generellt har ett förtroende för deras produkter, rekommenderar jag även deras micellära vatten. Avène Cleanance Micellar Water innehåller effektiva ingrediensen Monolaurin® som reglerar talgproduk­tionen och mattar ned den blanka huden. Funkar bra för personer som behandlas för akne, alltså känslig hy, som många av Avènes produkter. Capris 239 kr för 400 ml.

avene_cleanance_micellar_water_400ml_1

3. Garnier Micellar Cleansing Water, capris 69 kr för 400 ml. En billig gigant som många tycker gör jobbet. Även för en torris som jag, gör den vad den ska och jag känner mig aldrig uttorkad.

10169115

4. Bioderma Sensibio h20. Jag måste ändå säga att det var längesen jag jag upplevde ett sånt buzz kring en hudvårdsprodukt som när Bioderma började säljas på svenska apotek förra året. Kicki Norman köpte en gång sex stycken på besök i Riga, hennes hype lockade mig absolut!

Detta micellära vatten funkar liksom på vattenfast smink, det är det inte alla som gör så solklart. Bioderma är ett märke som riktar in sig på känslig hy, och lyckas skonsamt göra sitt jobb som just micellärt vatten. Capris 139 kr för 250 ml pure joy.

698520_xlarge

5. La Roche -Posay. Capris 159 kr för 200 ml. Jag har helt klart en fäbless för det franska som kysser dom känsligas kind. Mild rengöring som skonsamt gör sitt jobb. Jag skulle kanske inte valt alla LRP’s produkter till mitt face, men den här är en vinnare. Och deras deo.

10083876

6. Karmameju Micellar water. Halloj min danska lilla vän. Denna kom med i Glossybixen vi fick på Daisy Beauty konferensen i London i höstas. Har använt upp nästan hela och kan rekommendera alla den. Svag god doft, enkel och gör sitt jobb. Innehåller ekologisk aloe vera och apelsinblomsvatten och kostar ca 185 kr för 200 ml.

cleansing-star-micellar-water-02-karmameju_1

Sådär! Nu finns ingen ursäkt för att inte rengöra och rengöra och rengöra!

PUSS!

(0)
(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons


 
 


AnnonsLaddar