Annons
Annons

Det här med spf?


 

Hej Kakan!
Upptäckte din blogg igårkväll och sträckläste igenom alla inägg! ÄLSKART! Från att tidigare endast tvättat ansiktet och smackat på lite fuktkräm har jag på senaste tiden blivit mer intresserad av hudvård. Har nu två frågor ang. solskydd och serum:

Annons

1. Solskydd har jag ju förstått är en bra grej, men vad ska en använda för solskydd? Vilket märke är bra och hur hög SPF? Kan du rekommendera något? Då jag tänker solskydd tänker jag nämligen bara på den där tjocka vita krämen i stora blå flaskor, men känner mig inte så sugen på att kleta in det i fejset…
2. Är helt lost på det här med serum. Jag är 21 år, är det något jag bör investera i?

Kära Cecilia.

Det här med spf kan tyckas vara knepigt, och med tanke på hur mycket jag tjatar är det inte mer än rätt att jag står till svars lite. Att ha hög spf är något som både minskar risken för hudcancer och minskar hudens åldrande= great combo! Att locka med spf för att förhindra hudcancer biter inte riktigt på de flesta, sorgligt nog, därför är det också bra att kunna dra till med att ju mindre sol du exponeras för, desto mindre rynkor får du förmodligen. Då blir öronen stora helt plötsligt. Jag har hellre tusen rynkor är hudcancer men kombinationen gör förmodligen att jag kan undvika båda! Nough said.

Den tjocka vita krämen i blå flaska känns som det hör 80 och 90-talet till, och kanske inte ovanför halsen. Det är jättebra på sommaren, men nu har det kommit så många olika varianter på kroppssolskydd, allt från kräm till spray som alla är riktigt bra. När det kommer till kroppen brukar jag känna mig trygg på Apoteket, dom har stabila produkter för ett bra pris. När det kommer till fejset är jag lite mer selektiv, men Apoteket finns alltid kvar.

Du kan dels inkludera spf i din dagkräm eller foundatio/bb/cc-kräm. Många foundations har tyvärr en ganska låg spf, brukar landa på 15 och det är inte nog för mig. Dagkrämer brukar kunna gå upp lite mer. Använder du puder brukar det ju finnas sådana med spf, men glöm inte att pudra på underdagen eftersom det inte håller många timmar. Detsamma gäller med kräm såklart.

Jag har några favoriter när det kommer till spf i sminkprodukter

Pür Minerals Air Perfection CC Cushion Foundation

Jag ÄLSKAR denna produktten så mycket. Jag har haft problem med foundation för jag känner mig instängd och kladdig. No more tack vare Pür Minerals, som har spf 50! Lätt att använda och gosig. Och det bästa (så exalterad över detta); den innehåller aktiva ingredienser. När hudvårdsnördarna fick höra detta på pressfrukosten gick det som ett rus genom lokalen. (De aktiva ingredienserna är bla vitamin b3, havtornolja och sodium hyaluronate, som tillför fukt.) Men jag älskar detta foundationpuder. Det är ganska tunnt, men täcker mina pigmentsfläckar om jag vill. Jag har färgen medium och är en vanlig svenne. När du köper ett puder får du en refill med. Alltså två för priset av en. Capris 550 kr.

air-perfection-light_500x500

Vidare hatar jag inte direkt Elizabeth Arden PRO Triple Action Protector.

Denna kräm använde jag som dagkräm, under vintern var ett mycket fuktgivande serum som tex oljeserum nödvändigt. Krämen är tunn och lite tinted, 50 spf extemt aktiv. När MD Formulations slutade säljas i Sverige pratade alla om att detta var ersättaren, att de innehöll samma saker. Innehåller proteinskyddande antioxidantkomplex (vi älskar antioxidanter så ni vet). För mig känns det tryggt att ha en så stabil grund som skyddar mot UV och sol. Tilläggas kan att PRO-serien kom till i ett samarbete mellan Elizabeth Arden  och en av världens mest innovativa och ledande hudvårdsexperter, Joe Lewis. Joe Lewis stod bla bakom lanseringen av AHA-syra i hudvårdsprodukter 1983. För det kommer jag alltid att älska honom.
Pris ca 795 kr för 50 ml. Uppfattade denna krämen som väldigt dryg dessutom.

 

elizabeth-arden-pro-triple-action-protector-spf-50-ansikte-sol

 

Well well look what we got here! Clarins UV Plus, min bästa solkräm för face, hals och dekolletage nånsin! Smidig, dryg och lätt att applicera. Skunker snabbt in i huden och gör verkligen sitt jobb. Pga drabbad av pigmentsfläckar har jag testat det mesta i solväg för att förhindra pigmentet att ploppa upp så fort jag befinner mig i sol. Denna har utan tvekan gjort det bästa jobbet.

Den är enkel att applicera efter din dagkräm, innan foundation. Kommer även i varianter med färg! Asså hudfärg inte typ blå och grön. Capris 339 kr för 30 ml.

clarins-uv-plus-spf-40_841x1064_500x5004008807_34bb9b40-0dcd-11e4-80c6-b1824908a8c2

Så till sortimentet på Apoteket!
Från Eucerin kommer en matt solkräm för ansiktet, Eucerin Sun Fluid Matifying . En oparfymerad goding, 50 ml fr 169 kronor. Jobbat mycket med denna i ansiktet och dekolletaget, och även på bröst om jag solar topless, samt mina 103 tatueringar. Går snabbt in i huden och är så gosigt matt och härlig. Finns även i tinted variant. Kan lätt användas under foundation eller som foundation, den tinted då.

eucerin-sun-fluid-face-mattifying-spf-50-50-ml-0

 

PS vill du bli brun utan sol är denna goding från Decleor min bästa produkt. Den har självklart en liten BUS-lukt men det är det värt. Ca pris 300 kr för 125 ml. Använde den mycket i Palma i somras när jag var där och bara jobbade instängd i en lägenhet, tyckte ändå jag borde bli lite solbränd eftersom det var sol ute. Lätt att arbeta med!

Decleor_Aroma_Sun_Expert_Self_Tanning_Milk_Natural_Glow___Face__amp__Body_125ml_1363778643

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar