Annons
Annons

Det här med ekologiskt +hårvårdstips!


 

Jag har verkligen funderat på det här med ekologiska produkter på sistone, jag har aldrig varit speciellt intresserad och tycker mycket har varit ”mycket snack och lite verkstad”. Hur mycket ekologiska ingredienser som finns i produkterna kan vara missvisande, vissa märken tex Neal’s Yard är supertydliga, men att nåt heter ”ekologiskt” behöver inte betyda detsamma.

Annons

Men sen fick jag fan nog, jag tänkte, om jag som lever detta liv, med överflöd av produkter i ett av världens rikaste länder inte tar ansvar, vem ska då göra det? Fick så bra frågor av en lyssnare/läsare om ekologiska och icke djurtestade produkter och det spädde på. Jag vill underlätta för jorden, för min lilla kropp och för djuren. So here we go, nu ska jag försöka undersöka den ekologiska djungeln.

Först ut har jag testat Biolage RAW, en ekologisk hårdvårdsserie. Jag är picky med hårvård, tycker bara att det dyraste är bra nog för mig, hårvård är verkligen något som jag märker skillnad i kvalitet. Tidigare har jag använt Davines, Original Minerals, Oribe och alltid behandlat med Olaplex sen ett halvår tillbaka (det har räddat mitt hår). Hårvården ovan har varit skitbra, men nu vill jag också att det ska vara skitbra för naturen och livet. Jag vill tvätta håret med gott samvete. Eftersom jag tvättar det en gång i veckan, eller ibland varannan vecka har jag redan dragit ner på giftet.

Jag testade Biolage RAWs Nourish Schampoo och var verkligen positivt överraskad. Det löddrade lite mindre än vanligt schampo men rent blev det. Honung och quinoaskal gör ditt hår mjukt och det där quinoaskalet ska tydligen förhindra uttorkning. Jag mellanlandade med Olaplex i 10 minuter och fortsatte med Biolages RAW Rebodiefy Clay mask i typ 5 minuter. Innehåller ingefära och kaolin, passar fint hår som har behov av mer volym. Masken ska bygga upp och återfukta, men håret känns inte tungt eller livlöst. Masken har 97% naturligt ursprung och är till 99% biologiskt nedbrytningsbar. Alla hudvårdsnördar vet ju att lermasker oftast är djuprengörande och ibland uttorkande, men denna gjorde verkligen susen. Älskar mask, även för hår!

Smakar det så kostar det, schampo och balsam ligger på 230 kr styck men går ofta att köpa som set för en billigare peng. Om du har råd är detta ett bra alternativ, jag är så glad att jag testat det!

(0)
(0)
17 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar