Annons
Annons

Det är en fråga om rutin, som vanligt!


 

Loina 

Kakan! Älskar din blogg och pod!

Kan du tipsa om lite produkter jag kan inkludera i min beautyrutin som i nuläget är rätt skral. Jag får lätt finnar och tilltäppta porer, särskilt på kinder, haka och käklinjen.

Annons

Har också problem med pigmentfläckar i pannan.

Jag använder klairs oljerengöring och efter det tar jag på paulas BHA 2% på kvällen iaf, på morgonen drar jag på lite mandelolja innan jag sminkar mig. Använder paulas weekly treatment 10% aha någon gångna veckan. Ska jag använda någon nattkräm efter bhan på kvällen? Olja? Serum? Help Me jag är lost

Hej Liona!

Då ska vi se. Tänk nu på att jag inte sitter med facit i hand utan går efter mina erfarenheter, jag experimenterar fram ett svar i mitt huvud och kommer fram till detta:

 * Din bha, kör både morgon och kväll. Den gör gott, bha löser ju upp fett och orenheter och det kan hjälpa dina tilltäppta porer och finnar. Låt bhan verka lite innan du går vidare med nästa steg (ibland går jag runt i 30 min innan jag går vidare), som i ditt fall borde vara ett serum (både morgon och kväll) och sedan en dag eller nattkräm.

*  Är det så fel om du skippar mandeloljan? Jag vet att mandeloljan är bra för torr hy, men vissa oljor har en tendens att innehålla för stora molekyler som inte går in i huden, utan behöver hjälp av andra ingredienser för att transporteras in. Just mandeloljan råder det delade meningar om, alltså angående storlek på molekylen, men det finns ju risk att den lägger sig på huden som ett lager och det är bra för din yttorrhet men vi ska även jobba lite djupare. Du vet att ej återfuktad hy, som är torr, resulterar till finnar eftersom huden vill balansera och återfetta med sina egna råvaror. Hudens egna råvaror, det lät bra.

*  Jag skulle rekommendera att rengöra två gånger, både morgon och kväll. Jag använder själv Klairs oljerengöring just nu och älskar den. Torka av med en blöt frottéhandduk (som du byter ofta) och följ sedan med ett micellärt vatten, lösningen på mycket smuts. Älskar denna produkt, som liksom drar ut den sista smutsen med hjälp av molekyler som skonsamt får med skit utan att irritera huden. Har skrivit om det här!

*   Ja, du ska använda nattkräm efter bhan. Bhan är i sig fuktgivande men för att undvika onödiga finnar som vill poppa upp som försvar, smörj in med nattkräm, du behöver garanterat detta. Passa på att teama upp med Klairs Midnight Blue Calming Cream. Skrivit om här!

*  Angående serum. Har skrivit om massa serum här  och här nyligen. Istället för mandelolja, och efter bha och micellärt vatten, jobba serum innan dagkräm och du kommer ha en primer som sitter! Nu vet jag inte vad du använder för smink, men om tillfälle ges, testa att variera, testa gå utan och se om det sker nån förändring i huden.

*  Log stort när jag läste att du använder weekly treatment 10%, älskar den. Samma som med bhan, den kan du låta ligga på ett tag innan du tar bort den, eller slänger på en nattkräm och låter den verka lite lätt över natten.

Hoppas detta kan hjälpa dig. Hör av dig och berätta hur det går! <3

(0)
(0)
2 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar