Annons
Annons

Den ständiga frågan om sol och BHA-syra!


 

Bästa kakan! Du kanske redan nämnt detta i pod eller blogg men att jag helt missat det så ställer därför frågan ändå. Jag har tillfälligt lagt mina kära bha-syror på hyllan för sommaren MEN är så himla yttorr och måste bli av med en del av det torra för att slippa bli fnasig (blir torr även om jag sover med fuktmask, det enda som hjälpt hittills är syra). Ni pratar ju om att man inte ska använda skrubb till ansiktet, så vad ska jag nu exfoliera med under sommaren? Behöver en mild exfoliering som inte gör att jag måste hålla mig inomhus med spf 50 för att inte förstöra min hy. Tack på förhand!

Annons

Kära Nora.

Jag har sagt det tidigare och jag kommer med alla säkerhet att säga det igen, du behöver inte sluta med bha-syrorna på våren och sommaren. Bha’n fungerar alldeles utmärkt som en mild exfoliering och du kan vara i solen, med hög spf såklart. Skulle det vara så att du har eeeextremt känslig hy och att det är därför du har uppehåll må så va, men jag tror du kikar på rädslan för solen bara. Ingen fara, använd bha’n på kvällen när du tycker det passar, du kan ju gå ner till varannan kväll och kanske inte de dagarna du har exponerat ansikte och dekolletage för extrem sol. Jag tycker bha’n är go på sommaren eftersom den är återfuktande och efter all solkräm kan det kännas gött att det exfolierar ända ner i porens djupaste dal.

(0)
(0)
6 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar