Annons
Annons

Den rätta ordningen är…?


 

Elsa

OK, fråga från hudvårdsrookie (men ack så entusiastisk). Jag har följande produkter: Micellärt vatten, ansiktstvätt, Acnatac (receptbelagd kräm mot acne), fuktgrej (typ en vätska som ske ge fukt, tips från min hudläkare) samt hudkräm.

Annons

I vilken ordning ska jag ta allt detta?? Alla säger olika och aldrig varit mer förvirrad i hela mitt liv..!!

Kära Elsa. Alla vi har varit rookies till en början, och tänk att det är lite kul att ha så mycket att se fram emot att lära sig. Jag är långt ifrån fullärd, lär mig hela tiden mer och mycket pga av er underbara läsare.

Nu vet jag ju inte vad din ”fuktgrej” är, så jag får helt enkelt gissa. Men ordningen som jag tycker känns mest logisk är:

Ansiktstvätt, skölj av dagens eller nattens smuts, så du har en ren start i din hudvårdsrutin. Se till att tvätten inte torkar ut för mycket om du har problem med acne.

Sen går du på med det micellära vattnet, älskar denna produkt, vad gjorde vi innan denna? Tar bort den sista smutsen som tvätten inte klarar av. Dessutom skonsamt eftersom molekylerna i vattnet magnetiskt drar ut smutsen utan att du behöver gnugga eller trycka hård.

Det kan vara här i detta steg du ska tillsätta din ”fuktgrej” eftersom den är som en vätska, se det som ett serum helt enkelt. Därefter följer du upp med din Acnatac och avslutar med hudkräm. Innehåller den inte spf bör du tillsätta det dagtid, speciellt nu när du behandlar för acne.

Testa detta, har svårt att förstå vilken annan ordning som skulle göra gott! Lycka till!

(0)
(0)
2 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar