Annons
Annons

Dålig hy i omgångar?


 

Hej! Jag blir inte riktigt klok på det här. Jag har haft relativt dålig hy i snart 30 år med problem som acne som dyker upp i omgångar och ofta i samband att jag faktiskt försöker göra något extra, som att peela eller lägga mask. När jag verkligen går på och gör en riktig portömning känns det alltid som jag får mycket sämre hy. Är det för att huden då ”rensar ut sig”? Har nu hört från flera olika håll att huden ofta bli sämre innan den blir bättre, men sen så blir den ju sämre igen och så går det bara runt. Kan man verkligen rensa ut smuts eller får man mer utslag för att huden bara blir irriterad?

Annons

Halloj Michaela.

Märk väl att jag inte är dermatolog eller hudterapeut, jag råkar bara veta massa saker om huden för jag är en sån nerd. Visst kan det vara så att din hy blir irriterad efter en portömning, de flesta ser ju ut som rödsprängda små goa pizzor efter en redig behandling. På mig, som har väldigt tålig hy brukar det lägga sig efter ett tag, men om du har känslig eller lättirriterad hy är en ju en ansiktsbehandling faktiskt något  som verkligen kan reta ut ansiktet ett tag.

Jag vet inte vad din hy svarar på, men om du haft problem med dålig hy i 30 år, tycker jag verkligen du ska gå till en seriös hudläkare för expertråd, det kan verkligen göra susen. Kanske rekommenderar hen en kur läkemedel eller någon behandling som passar sig. Lycka till och låt mig veta hur det går! <3

Hej Kakan! Min hy är yttorr och är inte i jättebehov av fett och olja utan ren och skär f u k t. Skulle du kunna tipsa om dina bästa fuktmasker? Behöver en grym mask som proppar fejset med massa göttigheter!

Hej Malin.

Gör såhär, läs min blogg, då kommer du hitta det du söker! Det här inlägget om fuktmasker skrev jag för en månad sen!

(0)
(0)
9 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar