Annons
Annons

Behandlingar för ärr (vi kör igen)!


 

Nea

Tack för fantastisk podd och blogg Kakan! Är själv en hudvårdsnörd nuförtiden så du tillfredsställer mina behov i detta avseende haha! Jag har vissa ytliga ärr på kinderna efter stress-acne (ej kul)!! Kör paula´s choice BHA 2 % för acne-benägen hy och jag tror att ärren börjar blekas, även om jag inte använt exfolieringen tillräckligt länge för att kunna veta helt säkert.

Annons

Du verkar inte själv ha små ytliga ärr i ansiktet (eller så har du kanske det), men har du tips på hur jag kan bli av med dessa inåtgående jävlar? Somsagt, de är inte grova och de syns kanske inte för andra men de stör mig sjukt mycket, för jag hade inte dem för ett år sedan. Har du exempelvis hört om dermaroller funkar, eller ska man köra med starka syror på salong?

Nea, my girl.

Det finns massa olika tekniker för att få bort ärr, speciellt ytliga ärr. Jag är ju en GOD vän till syror, kör så mycket jag bara kan för att slipa ner allt i ansiktet, tills näsan är borta och jag är en enda kind. Skoja. Men jag kör på med syror som bara den, inte nu på sommaren såklart. Hemma kör jag morgon och kväll BHA 2% från Paula’s Choice eller Lotion P50 från Biologiske Recherche. Nån gång i veckan kör jag 10% AHA Weekly Treatment från Paula’s Choice över natten, som peelar under natten och återfuktar ovanpå det med en nattmask. Det gör skillnad. Men the real deal sker på salong/klinik!

Jag har inte testat dermaroller, men Dermapen!

Nervös och klen under pennan
FullSizeRender

Jag har även kört några omgångar kemisk peeling  på samma ställe som jag brukar gå till, Revivekliniken. Jag var på Akademiekliniken i våras och körde en mandelpeeling som sved så mycket. Alla dessa behandlingar är ganska smärtsamma. Jag är otroligt smärtkänslig i ansiktet, så jag har verkligen valt fel sorts arbete. Men det är absolut värt det, huden blir så skinande fin, får lyster och blir len. Jag har några ärr, men dom är nästan borta och jag rekommenderar verkligen salongsbehandlingar för den sortens åtgärd. Gå till seriösa kliniker, där ingår alltid gratis konsultation. Jag rekommenderar verkligen Revivekliniken om du bor i Stockholm!

Foto från behandlingarna!

Lycka till <3

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar