Annons
Annons

Är min hud redo för en rutin? (Ja!)


 

Hej Kakan! STORT tack för superbra blogg och podd. Du har gjort att jag börjat älska hudvård 🙂 Två frågor:
Jag har alltid haft en bra hy, inte så torr, inte så fet, inte så mycket finnar. Därför har jag inte haft (eller känt att jag haft behov av) en ordentlig hudvårdsrutin förrän nu när jag är över 30 och börjar bli smått åldersnojjig. Min fråga är kring dessa steg som du förespråkar – miccellärvatten, toner, olja, serum osv … Är det för mycket för mig vars hud inte verkar bry sig så mycket, eller ska jag köra på hela artilleriet ändå?

Annons

Kära Tove, välkommen till beautylover land!

Din hud är inte en intellektuell tänkare som ba hmmm undra om jag är redo för detta? Är jag redo för det tunga artilleriet? Ja, det kan du va, men du kan också reagera om din hud inte är van, absolut, den risken finns. Därför tycker jag att du ska gå på med snälla produkter. Min hy bryr sig inte märkbart heller när jag struntar i allt, men oj oj oj vad den älskar när JAG bryr mig.

Börja med att inrätta en rutin. Du ska tvätta, skydda, återfukta och kanske exfoliera. Morgon och kväll ska du rengöra, antingen med balm, mjölk eller mouse, ja det finns en uppsjö. Jag skulle tipsa om Apolivas rengöring, Gel to Oil, dom först är en gel och vid applicering blir en olja. Jag älskar olja och det torkar garanterat inte ut och rengör ordentligt, även smink. Är oparfymerad och liksom alla andra Apolivas produkter anpassade till känslig hy. 119 kr.

Ett micellärt vatten ska dra ut smutsen som den första rengöringen inte kommer åt. Det bästa med micellärt vatten är att det är en skonsam rengöring, har skrivit mer ingående om detta här! Välj ett för känslig hy åter igen, tex La Roche-Posay har ett för 159 kr för 200 ml. Garanterat bra produkt!

Dag och nattkräm, det kan bli ett experimenterande eftersom du inte riktigt vet vad din hud behöver, om du är fet, torr eller blandad. Jag älskar Apoteket och hudvården dom erbjuden, den är alltid anpassad till någon slags plånbok och alltid för känslig hy. Apoliva har en ekoserie som jag verkligen rekommenderar. Dettas dagkräm Apoliva Eco Dagkräm  är iof lätt parfymerad, ska skydda och förbättra hudens elasticitet med avokadoolja som är rikt på a. b och e-vitamin. Dessutom har 98% av ingredienserna naturligt ursprung. Naturligt ursprung och ekologiskt är inte samma sak, men här har du båda! Pris 169 kr. Om du vill köra ett säkert kort kör du deras nattkräm också, det kan va schysst för huden! Nattkrämen kostar 179 kr.

Är det då så fel med en ansiktspeeling? Nä. Jag skulle säga att det är en av byggstenarna för bra facehud. Jag är ju en förespråkare av kemiska peelingar, och har förkastat mekaniska peelingar i ansiktet, men hör och häpna, även solen har sina fläckar. Jag gillar när det river och det är väl det som är problemet, att en kan gå loss och okontrollerat skrubba sönder sin hy med dessa mekaniska peelings (mekaniska är med korn, salt, pluppar, snäckskal mm, alltså motsatsen till kemisk som använder syror som peeling). Jag gillar Neal’s Yards Honey & Orange Facial Scrub, trots mekanisk sådan. Neals’ Yard är dessutom ett ekologiskt märke från start, som inte anpassat sig efter trender utan alltid trott på det här med ekologiskt. Dom är dessutom väldigt transparenta, exakt hur många procent ekologiska ingredienser står på varje förpackning. Just denna är en mild peeling som innehåller honung och apelsinblomsolja, och ska tona ner och lugna huden. Pris ca 239 kr.

Nu trodde du kanske vi var klara? Nonne nonne, vi avslutar alltid med spf, och då är Eucerin Sun Fluid Face mattifying 50 spf ett solskydd som ligger mig varmt om hjärtat. Mattar ner och finns på de flesta apotek, huden blir mjuk och är drygt. Kostar ca 150 kr och finns även i tinted variant.

Hoppas du hittar rätt i djungeln! <3

 

 

(0)
(0)
(0)
6 kommentarer | Translate
 

Annons

 
 


Annons

Laddar