Annons
Annons

Bäst före?


 

Kajsa 
Bästa Kakan!

Tack för alla brilianta och ovärdeliga smink och hurvårdstips, (till och med en trött sjukling som jag har blivit frälst av hudvård, hej Paulas choice osv <333)!! Viktig fråga dock, hur noga är det med bäst före datum på hudvårdsprodukter? Blir ej klok på detta och behöver din vishet

Annons

Kära Kajsa!

Jag är ganska noga med bäst före datumet på mina produkter jag använder. Eftersom jag testar oändliga mängder brukar jag antingen ge bort dom efter prövning, eller använda upp och då är det riktigt bra grejer. Det blir aldrig liggandes hemma hos mig, jag har alldeles för mycket svinn-ångest för att det ska hända. Och ja, mina kompisar lever i direkt överflöd när det kommer till beauty!

Primer från Too Faced, med  svag doft av kokos, snäll och uppfriskande, utan att vara tjock och heltäckande. 340 kr.

På alla produkter finns den där lilla burken som visar hållbarhetslängden efter produktens öppnande, alltså inte from datumet du köpte den. Jag sa i ett avsnitt av Under Huden när Emma Unckel gästade, att om en är nördig nog kan en skriva dit datumen en öppnade med en vattenfast penna, men då hånskrattade Emma åt mig. Om en vill kan du göra det, var rätt nöjd med det tipset.

Jag tycker det funkar att använda näsan och känseln, doftar det konstigt och känns weird är det inte bra. Spara inte din favoritkräm, använd den! Solprodukter håller max ett år, sen slutar dom fungera. Foundations sägs hålla ca 2 år, men den borde ta slut snabbare om en inte är en beautybloggare med överflöd som har fem foundations på lager hehe. Rensa, ge bort och släng är mitt tips. Det är skönt att rensa och folk blir glada av produkter!

Smart läppstiftsvariant från ByTerry, med mer precision, finns i 24 färger pris 300 kr.

Läppstift kan hålla ett tag, upp till två år. Om jag har läppstift som är äldre än det, absolut. Om dom inte har härsknat ser jag inga problem i att använda dom. Produkter som används till ögonen kan vara känsligt eftersom det handlar om bakterier, så vässa ögonpennor ofta, om du är känslig kanske du inte ska låna ut din eyeliner eller mascara.

Underbar eyeliner Colorful Waterproof Eyeliner – pool party – electric blue från Sephora collection 145 kr

 

Generellt håller torra produkter längre än blöta. Alltså ett puder, en ögonskugga och rouge har längre levnadsperiod än en kräm, läppglans och mascara.

(0)
(0)
4 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar