Annons
Annons

Hjälp mig hitta billigare alternativ till hudvård!


 

Elsa

Hej Kakan! För nån vecka sen var jag på en riktigt göttig ansiktsbehandling. Då fick jag det bekräftat att jag har extremt torr hud och är totalt fuktlös. Eftersom hon jobbade med produkter från Exuviance rekommenderade hon även produkter därifrån som skulle passa min hud.

Annons

Dock räknade jag ihop att det skulle kosta runt 2500, vilket känns jobbigt för en blivande student. Hur bra är exuviance jämfört med andra märken? Finns det andra produkter som är bra för supertorrisar men som inte är superdyra? Trots att jag bara är 21 blev jag faktiskt skrämd när hon sa att det är min hudtyp som får rynkor först om jag inte tar hand om den. Hjälp Kakan!

Kära Elsa, nu tar vi det lugnt, jag vill inte att du ska vara orolig! With all do respect, det finns substitut för Exuviance, det finns i princip alltid något annat som kan ersätta det du blivit tipsad om om det inte gäller medicin.

2500 kr för en student är helt galet. Jag är ju också en torris och vet vad som krävs, och jag tycker alltid att det går att ifrågasätta hudterapeuternas rekommendationer eftersom dom ofta jobbar med ett speciellt märke på salongerna. Inget fel i det, inget fel med Exuviance alls men det är saftiga pengar för vem som helst, inte bara en student.

Om vi ska fokusera på några basprodukter du behöver ska vi se vad vi hittar för goa, fett och fuktgivande och prisvärda alternativ! Jag lovar inga mirakel, inga megabudgetlösningar men vi ska nog komma undan med en tusing mindre!

Den här fuktmasken är inte budget, men jag lovar dig att den är otroligt dryg och den bästa masken jag testat, inget slår denna bomb. Beaute Pacifiques fuktmask är inte bara fukt utan också fett, som vi torrisar behöver. Jag använder den som nattmask, utesluter alltså nattkräm och det kan du också göra för att komma ikapp. Ibland när jag går upp ochbesöker toaletten på natten smörjer jag in ett extra lager och bara njuter. 389 kr för 100 ml.

Testa ett ekologiskt alternativ till micellärt vatten, nämligen Mossa är en vegansk produkt och det micellära vattnet innebär att du kan svepa av överflödigt smuts utan att tära på huden, eftersom molekyler drar ut smutsen, passar därför tom de med känslig hy. Ett måste i alla rutiner. 119 kr för 200 ml.

Apoliva, Apotekets trogna följeslagare som aldrig slutar utvecklas. Det här är en dagkräm för den ”mognare huden”, vilket betyder att denna goa 35-åting absolut hade kunnat hoppa upp i sadeln och börja smörja in. Det enda som kan hända med en för tidig användning av antiage är att du förlorar pengar, du kommer inte påverkas i huden. Apolivas antiage advanced dagkräm har spf 15 och skyddar mot UVA och UVB. Gör huden mjuk och ska reducera linjer, har dessutom en riktigt smart pumphylsa som känns väldigt hygienisk. 179 kr för 50 ml.

Estelle & Thilds Optimal Comfort Rescue Oil är en skön och lyxig ansiktsolja, fuktgivande som bara den och tränger djupt ner i huden och mjukgör och ger lyster. 30 ml för 299 kr, ekoligisk och 100% parfymfri.

Ok skjut mig, men är det så fel att jag än en gång rekommenderar världsprodukten från Paula’s Choice, 2% liquid bha? Nä, för den gör sååå mycket gott och är dryg och skonsam, och ändå kraftfull! Jobbar successivt mot orenheter och för en jämnare hud. 369 kr för 118 ml.

Solskydd, icke att förglömma! Eftersom Apolivas dagkräm bara innehåller 15 spf kan du behöva addera när solen nån gång i framtiden tittar fram. Funkar Eucerin Sun Fluid Face Mattifying SPF 50 för dig, är det bara att tacka och ta emot. Kostar 129 kr för 50 ml och räcker hundra år minst. Ger en matt yta

YES nu kom vi upp i 1484 kr! Bra gjort Kakan! Hoppas detta kan hjälpa dig något, om inte alla produkter så någon. Lycka till <3

(0)
(0)
18 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar