Annons
Annons

Min stackars torra hy!


 

Julia: Hello you sweet cookie dough!
Jag vet inte vart eller snarare vem jag ska vända mig åt längre, men jag är i stort behov av expertishjälp. (Tänkte om du, aka hudguden) möjligtvis skulle vilja hjälpa mig?)

Annons

Jag har ALLTID haft en torr hy. På vintern kan jag inte ha foundations eller täckande smink eftersom då är min hy extremt torr. Nu har jag dessutom fått röda partier runt munnen (ser ut som jag har en mustasch a la Lemmy i Motörhead), och har en lätt rosaröd ton i hela ansiktet som i vissa fall svider (det är ej rosacea).

Sedan högstadiet ha jag alltid haft krämer anpassad efter torr eller känslig hy. Det känns som jag har provat allt, inklusive fuktmasken från Paulas choice, många oljeserum, den feta krämen från avene och fuktkrämen från Egyptian Magic.

Jag vet inte vad jag ska ta mig till längre. Vill verkligen inte gå runt och se ut som röd torrboll och vill kunna bära smink utan att det ska börja flagna på en gång.

Jag behöver din hjälp Kakan, har du några tips som jag bara måste veta?

Btw, du gör en grym pod! Ä.L.S.K.A.R. den.

Kram
Julia

Kära Julia,

I feel you, jag har samma problem, har en så torr hy att fett och fukt inte råder bot. Är dessutom inte ens torr all through, utan bara yttorr men huden ska ändå hålla på och vara störig. De flesta nätter smörjer jag alltså in mig även när jag går upp på toaletten, ett extra lager fet nattmask som bara slurp, men är likt förbannat torr dagen efter.

Lösningen för mig (ej säkert att den är universell) är att exfoliera, peela, ja kärt barn har många namn. Dels genom min älskade Paula’s Choice 2% bha, men också hennes 10% aha, någon gång i veckan, och även andra godingar som får de döda hudcellerna att flytta på sig och välkomna nya. Bha är tex fuktgivande, så samtidigt som den exfolierar återfuktar den huden, det e verkligen en otrolig kombination.

Enkelt kan en tänka att det gamla döda måste bort för att huden ska få ta del av allt det där goda som vi tillsätter. Förutom hemmapeeling, kan du söka dig till klinik eller hudterapeut och göra en kemisk peeling på salong. Det gör så ont, du kan också lägga till en dermapenbehandling som verkligen river upp hyn, får collagenet att spruta och nytt liv i varenda hudstycke.

Några tips! Paula’s Choice 2% BHA Liquid, tunn som vatten, applicera direkt på huden som ett serum och låt verka ett tag. Ibland går jag runt med den i flera timmar innan jag tillsätter serum och nattkräm. Kolla först hur huden svarar på produkten eftersom du är lite känslig. Denna ska dock passa till även de känsligaste. Pris 369 kr för 118 ml, förpackningen räcker väldigt länge. Storasystern 10% AHA är något grövre, jag brukar köra den som en overnight peeling men nattmask över, vilket gör att den exfolierar, men nattmasken balanserar upp, samtidigt som den neutraliserar lite i styrkan. Den applicerar du precis som bha’n, klappar in som ett vatten. 279 kr för 118 ml kostar den.

Lyxiga peel pads, Sensitive Skin Peel Pads hittar du hos Elizabeth Arden PRO, om du vill betala 11.78 kr per pad är du varmt välkommen att svepa dessa godingar över ansiktet. Jag brukar klippa itu sånna här pads, det räcker med en halv åt gången., då blir det bara knappt 6 kr per pad, men vem räknar så egentligen? Grejen är att dessa peelpads är anpassade till känslig hy, är indränkta i en go blandning av bha och aha, vad mer kan en person begära? Produkten säger sig återuppbygga och lugna. Bra peel för känslig hy! Pris 589 kr för 50 pads!

För dig som inte räds det tuffa artilleriet, låt mig presentera Juice Beauty Green Apple Peel Full Strength. Här har vi fruktsyror som peelar och ger dig en rivig behandling aha och bha. Applicera två minuter första gången du använder, öka sedan till fyra och fortsätt sedan till 10 minuter om du känner att din hy pallar det. Du som letar efter kraftfulla ekologiska alternativ, här har du ett! Pris 599 kr.

(0)
(0)
6 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar