Annons
Annons

Läppakuten (en go repris)


 

Visst, det är snart vår, det kan ni ju inbilla er. Men sanningen är att din hud tycker fortfarande det är vinter och hen gråter om du inte behandlar den rätt. ”Vad ska jag ha på läpparna Kakan?” är en av de vanligaste frågorna jag får face to face. Dom trillar av på vintern, det spelar liksom ingen roll hur jag smörjer. Därför ger jag er nu reprisen av läppkärleken:

Annons

Jag ska erkänna en sak för och främst. När det kommer till läpparna och kyla, då fallerar jag. Varsågod att skälla på MIG den här gången. Jag smörjer och smörjer, min flickvän bara tittade på mig häromdan och frågade om det verkligen hjälpte, jag hade ju en spricka i mungipan. Såhär är det, jag måste smörja in mina läppar heeela tiden nu på vintern och våren. I en neccesär i min jackficka (som är enorm) finns följande produkter:

img_7838

Från vänster till höger:

Ett läppbalm från Pixi. Fick detta i Pixis huvudbutik i Londontown när jag var där i höstas, efter att jag sa att jag var beauty blogger. Det var också första gången jag tog det ordet i min mun. Pixi Woman sa att detta var deras bästsäljare. Det har jag bara när jag är återfuktad. Alltså inte speciellt ofta nu.

Akademiklinikens Lip Intense har räddat mig. Jag googlade runt förra vintern (ja, den är så gammal…) och läste mig fram till att denna nog skulle vara bäst. Har du gjort dina läppar (fyllt dom t ex) rekommenderas denna, och vad kan då vara mer läkande och passande för alla läppar out there generellt? Go konstistens och doftar svagt, fräscht liksom. Dyrt som bara den, tror jag gav ca 250 kr på NK men herregud vad nöjd jag är. Plus: den tar aldrig slut?!

Ett YSL läppstift. Det blir inte så snyggt med fnasiga läppar tänker ni, och det tänkte jag också länge. Sen sket jag i. Jag är en kvinna mitt i livet och det får väl synas. Ring läppstiftssnuten om det inte passar! Moget. Detta YSL-läppstift är rött och ganska återfuktande, kolla så snygg förpackning! Det är det jag klenat in fejset med i ett nummer av CHIC:

Älskar denna bilden och hittar många genvägar för att visa upp den i tid och otid

img_5586

Clarins Instans Light Natural Lip Perfector. Varför har vissa produkter så långa namn, vad hände med namn som ”krämigt läppglans”? Hur som. Just detta tror jag att jag knep rakt framför ögonen på Suzanne som är boss på Scandinavian Cosmetics, med orden ”du har ju hur många såna som helst, det är ju bara för dig att plocka på lagret” under en middag i London under Daisy Beautyhelgen. Hon kunde inte annat än hålla med och nu mjukgör det mina läppar och ger lite färg. Skulle säga att detta faktiskt funkar som en fuktgivare. Plus doftar lite kola typ, och smakar inte äckligt. En stor kostar typ 150 kr.

Sen har vi den sexiga handspriten från Boots som luktar nåt sött och som dödar allt i sin väg. Ha ej på läpp!

Förutom vad som finns i min lilla påse i fickan, hittar vi även, i dom andra jackorna:

Elizabeth Arden 8 Hour Cream Lip Protectant Stick

eals

När jag var liten var detta det lyxigaste en kvinna kunde ha. (Brydde mig aldrig om vad killar ville ha.) Minns en tjej från Spyken, en annan gymnasieskola där övre medelklasskids gick som ville leka arbetarklass, hon hade en hel tub med detta. Vem hade det när en va 16? Ok, vem har så många krämer som jag när en är 34, I know, men jag har iaf inte köpt alla. Men iaf. Detta sticket har jag fått av min ömma moder (önskar ni alla kunde få lära känna denna kvinna, hon är allt) som liksom tyckte det var lite skrattretande att HON skulle ge MIG nåt som hade med beauty att göra. Jag sa bara: BROR (nej, skoja, jag sa mor), jag tar emot detta med öppna armar. Det är jättebra men jag behöver applicera det ofta. Pris ca 150 kr.

ren

Ett läppbalm jag läst och hört till leda om är RENs Vita Mineral Lip Balm. Ja, och det är väl för att det är så bra. Det vann 2015 års Swedish Cosmetics & Beauty Award med motiveringen; ”Ibland vill vi bara ha en produkt som FUNKAR. Därför är det så härligt att hitta en skön konsistens, en smart förpackning och en effektiv ingredienslista i en och samma tub. Det här är vinnaren på allas läppar!” Mitt enda problem har varit att jag får en konstig smak i munnen då och då med detta balm. Det är inte trevligt, men vad gör det när en vill ha hela läppar istället för stora sprickor som blöder och gör ont? Pris ca 99 kr.

Men annars antar jag att det funkar bra med Försvarets Hudsalva eller vanlig Lypsyl eller hur det stavas. Men a och o under vintern är att skrubba dom små läpparna, men en handduk och lite balm, eller t ex kokosfett som nån rekommenderade. Testa Lipblossbitch Bitchbalm, det är underbart! Jag har t ex Lotion P50 från Biologiqe Recherche på läpparna, funkar bara bra. Se till att gå bort död hud, och sen återfuktar du. Så in i helvete.

Mjuka, återfuktade kössar från Kakan

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons
Annons


Laddar